جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

22395514

دریافت مشاوره رایگان!

ترمیم دندان

دندان ها به علت عدم رعایت بهداشت و مصرف قندهای خوراکی دچار پوسیدگی می شوند.در ناحیه پوسیده شده دندان مخلوطی از ساختار تخریب شده دندان و باکتری ها حضور دارند که در صورت باقی ماندن این باکتری ها تخریب ادامه یافته و به عصب دندان میرسد.

دندان پوسیده معمولا با خوردن شیرینی و سرما و گرما دردناک میشود و درد پس از برداشتن محرک پایان می یابد. گاهی پوسیدگی دندان کاملا بدون علامت است به همین دلیل برای اطمینان از سالم بودن دندانها بهتر است سالی یکبار به دندانپزشک جهت کنترل و check up مراجعه شود.

در درمان ترمیم دندان پس از بی حس کردن دندان مورد نظر ، پوسیدگی توسط توربین دندانپزشکی از روی تاج برداشته شده و سپس محل مورد نظر با مواد دندانپزشکی مجددا پر میشود. برای پر کردن دندان می توان از ماده امالگام استفاده کرد. امروزه در سرتاسر جهان مصرف این ماده به دلایل مختلف رو به کاهش است.در حالی که امالگام طول عمر بالایی دارد.

ماده دیگری که برای پر کردن دندان به کار می رود کامپوزیت است که برخلاف امالگام رنگی نزدیک به رنگ دندان دارد و به همین دلیل بسیار محبوبتر از امالگام می باشد اما ایرادات مخصوص به خود را نیز دارد.در تصویر زیر مقایسه ظاهری ترمیم امالگام با کامپوزیت دیده می شود.


توجه فرمایید که همیشه برای ترمیم دندان های جلویی از کامپوزیت استفاده می شود.برای دندان های خلفی در صورت وجود شرایط کافی می توان دندان را با کامپوزیت ترمیم کرد در غیر این صورت باید با امالگام ترمیم شود. ترمیم های کامپوزیت زمان طولانی تری نسبت به ترمیم های امالگام لازم دارند. همین چنین در ترمیم های کامپوزیت از دستگاه های ساطع کننده ی نور ابی استفاده می شود که در عامه ان را لیزر می نامند.


در نهایت باید بدانیم که دندان های دارای پوسیدگی معمولا تغییر رنگ پیدا کرده و سیاه می شوند. اگر ترمیم نشوند پس از گذشت چندین ماه حفره ای بزرگ در دندان ایجاد می شود که دیگر با درمان ترمیم به تنهایی دندان قابل بازیابی نخواهد بود و درمان های پیچیده تری نیاز خواهد داشت.